V letošním roce opět nabízíme k prodeji různé odrůdy sazenic rajčat. Rajčata jsou jednou z mála kuchyňských rostlin, které můžeme využít mnoha různými způsoby a obsahují mnoho vitamínů (A-B-C). Čerstvě sklizená rajčata obsahují 1,6 mg karotenoidů - životně důležitého živinového prvku pro lidské organismy. Kromě toho obsahují minerály a rostlinné kyseliny (lykopen), které jim dodávají jemnou chuť a aromat. Rajčata jsou díky bohatému obsahu karotenoidu lykopenu skvělým pomocníkem v prevenci rakoviny a slouží také jako prevence proti infekčním chorobám. Rajčatový džus je také účinným prostředkem proti únavě a bolestem hlavy. Rajčata chrání plicní stěny před nadměrným působením ozonu a pravděpodobně dokáží ochránit i před degenerativní oční chorobou, která postihuje mnoho lidí po padesátce. Díky nízkému obsahu kalorií jsou také vynikajícím jídlem při redukci hmotnosti.
Rajčata se daří nejlépe ve středně těžkých, hlinitopísčitých půdách s dostatočným množstvím živin. Pro sazenice rajčat je ideální polostín.