Ostřice chocholnatá Milk Chocolate
Výška rostliny: 30-40cm.
V květináči.
Ostřice chocholnatá Milk Chocolate
Carex petriei Milk Choclat je netradičně zbarvená trsovitá trvalka ze známé čeledi Cyperaceae - šáchorovité. Řadí se mezi neopadavé. Tato nízká stálezelená tráva dekorativního vzhledu narůstá do výšky 30-45cm. Vytváří trs úzkých i velmi jemných vláknitých listů v barvě mléčné čokolády s načervenalým nádechem. Barva listů se nemění v průběhu celé sezóny. Hnědé květiny vykvétají až v listopadu, proto je v našich podmínkách prakticky neuvidíme. Horní klas je tvořen samčími květy, avšak ostatní klasy jsou složeny ze samičích květin.
Ostřice Petreiova Milk Choclat v zahradě
Díky jemné struktuře listů velmi dobře vynikne v trvalkových výsadbách.
Doporučuje se také její výsadba v květináčích.
Ostřice vytvářejí zajímavý efekt, pokud je vysazeno více rostlin pohromadě.
Díky svým dekorativním listům dokonale vynikne v jakémkoli záhonu.
Pro svoji odolnost vůči suchu se úspěšně pěstuje i ve skalkách.
Ostřice Petreiova Milk Choclat má v oblibě slunce nebo mírný polostín a propustné, rovnoměrně vlhké půdy. Není náročná na pěstování, neboť toleruje vlhkou i suchou půdu. Trávu na podzim nestříháme, ale až na jaře odstraníme suché listy nebo rovnou celý trs sestřihneme na přibližnou výšku 5-10 cm. Na jaře starší, široké porosty ostřice rovnoměrně rozdělíme a rozsadíme. Sazenice doporučujeme pravidelně zavlažovat. Rostlina vyžaduje před zimou naši pozornost. U nás není úplně mrazuvzdorná, proto je třeba ji na zimu přikrýt chvojím nebo suchým listím. Odolává sice mrazům do -25 °C, avšak proti vymrzání jarních výhonů je třeba ji přikrýt na zimu chvojím nebo suchým listím.