Pestování okurek je v našich klimatických podmínkách velmi oblíbené. Okurky nejen produkují čerstvé plody během sezóny, ale jsou také nejoblíbenějším druhem zeleniny pro zavařování ve sladkokyselém nálevu. Okurky mohou být velmi produktivní a kromě pravidelné zálivky nepotřebují zvláštní péči ani mnoho místa pro svůj růst. Nabízíme široký výběr typů a odrůd okurek, vhodných pro různé účely, včetně zavařování, přípravy salátů a dalších kulinářských využití.
Nutriční hodnoty: 100 g okurek obsahuje 3.63 g sacharidů, 0.65 g bílkovin a 0.5 g vlákniny. Plody okurky obsahují až 97% čisté vody. Okurka má také významný obsah kyseliny tartrónové, která zabraňuje přeměně škrobu v tuk v těle. Okurka může pomoci při hubnutí, ale také pomáhá hydratovat a zjasňovat pokožku. Byla považována za prostředek pro udržení mladistvé pokožky a obsahuje složky, které jsou dnes často součástí kosmetických přípravků. Okurka může hydratovat pokožku a zjemňovat ji.